Παρέμβαση του Αντωνιάδη για την Πολιτιστική Στέγη

Ειδήσεις

Στην Ομοσπονδία κοινοποιήθηκε η παρακάτω επιστολή του Γιάννη Αντωνιάδη την οποία και αναδημοσιεύουμε εδώ.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης είναι γνωστός για τη δράση στον Ελληνικό μαζικό χώρο της Σουηδίας. Για πέντε περίπου δεκαετίες έπαιξε έναν ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της παροικίας μας.
Γραμματέας της ιστορικής Κοινότητας της Στοκχόλμης επί χούντας, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας για πολλά χρόνια, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Στέγης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Βόρειας Στοκχόλμης κ.ά. π.

Στοκχόλμη 18 Απριλίου 2021

Αγαπητέ Χρυσόστομε Κοτσίνα γεια σου

Μη σου προκαλεί κατάπληξη για το ότι απευθύνομαι σε σένα. Οι λόγοι είναι ότι σε εκτιμώ και σε συμπαθώ, γιατί ήσουν πάντα στο μετερίζι, γιατί ήσουν πάντα έντιμος, μετριόφρων και καλός άνθρωπος.

Πολιτικά ήσουν, όπως και εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής μεταναστευτικής ομάδας- ελληνικής παροικίας σήμερα, υπέρ των συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων ανεξάρτητα και αν φωνάζατε και συ και ο Καριοφύλλης και ο Χατζής και ο Κοσκινάς και όλοι οι ”δογματάρες” μαζί σας, ότι δεν θέλετε να μας βλέπετε εμάς τους ”ρεβιζιόνες” και ”την ουρά της αστικήςτάξης”.

Συνεργαστήκαμε άτυπα- χωρίς διαπαραταξιακές συνεδριάσεις και συμφωνίες, και αυτή η άτυπη συνεργασία μας έφερε σαν αποτέλεσμα το ότι, μετά τις φαγωμάρες σηκώναμε τα μανίκια μας και στρωνόμαστε- όλοι, μα όλοι- στη δουλειά.  Ανεξάρτητα από το ποιος και με ποιες συμμαχίες έβγαινε πρόεδρος.

Και το ΠΑΚ και μετά ΠΑΣΟΚ σήκωναν και αυτοί τα μανίκια τους και ρίχνονταν στη δουλειά. Αυτά μέχρι και τη χρονιά που η Στέγη είχε τα προβλήματά της με την ενορία Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και που με τη βοήθεια των τριών γερόντων- ιδρυτών του Ιδρύματος παραδόθηκε στη γνωστή παρέα, που έκανε ό,τι μπορούσε για να βλάψει την Ομοσπονδία. Και την έβλαψαν, τη σακάτεψαν.

Ήταν η τελευταία φάση αυτής της άτυπης συνεργασίας μας με τους τελευταίους άξιους εκπροσώπους της, το Χαϊδευτό και τον Ουλή.

Και με το μισό ΠΑΣΟΚ μέσα στην Ομοσπονδία και με το άλλο μισό να στηρίζει την εν λόγω παρέα. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σουηδίας και μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κεντρικά, έπινε καφέ στην πιτσαρία του Rinkeby τα σαββατοκύριακα, στην περίοδο της κορύφωσης της επίθεσης κατά της Ομοσπονδίας, μαζί με τους πρωτεργάτες αυτής της επίθεσης τον Καστρινάκη, τον Κωταΐδη, τον Τσάππο και άλλους.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ της Solna και ταυτόχρονα πρόεδρος της κοινότητας της Solna έστειλε ένα συγχαρητήριο γράμμα στην εν λόγω παρέα για το ότι επιτέλους ”αυτοί θα έβαζαν τάξη στα οικονομικά της Στέγης”.

Είμαι 100% σίγουρος και πιστεύω ότι και συ πιστεύεις το ίδιο, ότι οι βλάβες και το σακάτεμα δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, αν το ΠΑΣΟΚ δεν θα στήριζε την εν λόγω παρέα.

Ούτε η Στέγη θα κινδύνευε να πέσει σε χέρια ιδιωτών, αν ο κ. Παπακώστας και η υπόλοιπη ηγετική ομάδα της δεν είχαν πίσω τους την παράταξή σου, το κόμμα σου.

Μόνοι τους όλοι αυτοί δεν θα βγάζαν κιχ.

Μόνοι τους δεν θα τολμούσαν να συμπεριφερθούν με αυτή την αλαζονεία και την απρέπεια προς την Ομοσπονδία, το θεσμό που εμείς της πρώτης γενιάς τον έχουμε περί πολλού και που δώσαμε τόσα για τις επιτυχίες του και πονέσαμε τόσο για τις ήττες του. Που συμμετείχαμε και στις επιτυχίες και στις ήττες του.

Ένα απλό παράδειγμα που δείχνει το βάρος της αλαζονικής και άπρεπης συμπεριφοράς του κ. Παπακώστα προς την Ομοσπονδία και οπωσδήποτε και της ανοχής μιας τέτοιας συμπεριφοράς από την υπόλοιπη ηγετική ομάδα ήταν, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Στέγης του Μαΐου 2020, η αναβολή της συζήτησης του θέματος του διορισμού νέου αναπληρωματικού συμβούλου στο ΔΣ της Στέγης από την Ομοσπονδία, μετά από την παραίτηση του παλαιού.

Με τί κριτήρια, για ποιο λόγο, με ποιο δικαίωμα, αναβλήθηκε;

Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2020, πάλι δεν συζητήθηκε. Αν αυτή η συμπεριφορά δεν δείχνει αλαζονεία, απρέπεια και έλλειψη σεβασμού προς την Ομοσπονδία και φυσικά και έλλειψη δημοκρατικών ευαισθησιών, τότε έχει ανατραπεί όλο το αξιακό σύστημα της πολιτικής αρένας των Ελλήνων της Σουηδίας.

Και αν ληφθεί υπόψη ότι νέο αναπληρωματικό μέλος θα ήταν ο Μωυσής Νικολαΐδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τότε αυτονόητο είναι ότι ο κ. Παπακώστας και η υπόλοιπη παρέα τα βάζουν με το θεσμό, τα βάζουν με το μαζικό χώρο.

Αυτή είναι στην ουσία η κύρια σύγκρουση, παράγοντες εναντίον μαζικού χώρου και που μελλοντικά, αν εγκριθούν οι καταστατικές αλλαγές, θα καταλήξει στην παράδοση της ιδιοκτησίας της Στέγης σε ιδιωτικές τσέπες.

Και σεις, το κόμμα σου, η παράταξή σου τι ρόλο παίζετε σε αυτή τη σύγκρουση;

Η καραμέλα του ότι δεν μας ενδιαφέρει η Στέγη, γιατί είναι ένα οικονομικό ίδρυμα, δεν μετράει πια.

Η αξία αυτού του ιδρύματος υπερβαίνει τα 150.000.000 κορόνες και ιδιοκτήτης και διαχειριστής του είναι οι μαζικές οργανώσεις της ελληνικής παροικίας.

Μόνο το τελευταίο φτάνει για να σας επιβάλει το καθήκον να ενδιαφέρεστε για αυτήν.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα άλλο κόμμα, καμία άλλη παράταξη που να μπορεί να ανατρέψει αυτή την πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία δεν υπάρχει μέσα στην πολιτική αρένα της παροικίας και διαθέτει όλες τις δυνάμεις του σε τσακωμούς μέσα και έξω από τους χώρουςτου. Δεν περισσεύουν δυνάμεις για τίποτε άλλο.

Η Ν.Δ. και αυτή δεν εκπροσωπείται στο μαζικό χώρο.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μερικά άτομα που πλαισιώνουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, αλλά το κύριο ζόρι το τραβάει μόνος του και είναι μόνος του αυτός και η Ομοσπονδία που αγωνίζονται για να μην γίνει αυτό το έκτρωμα που προτείνει ο κ. Παπακώστας, το καταστατικό της Στέγης.

Μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε, λοιπόν, στην ανατροπή αυτής της πορείας. Μπορεί και σεις να έχετε τις αδυναμίες σας, να μην είστε πια η γροθιά που ήσασταν παλιότερα, όμως εκ των πραγμάτων είστε οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν.

Δείξτε τη θέση σας.

Στην Κοινότητα της Στοκχόλμης και στο Γυναικείο τμήμα της πάρτε θέση κατά των αλλαγών στο καταστατικό και κοινοποιείστε τες στη Νομαρχία και στο Kammarkollegiet.

Δείξτε λοιπόν ότι είστε ενάντια στο να μπει η Στέγη σε τσέπες ιδιωτών.

Με εκτίμηση

Γιάννης Αντωνιάδης

Υ.Γ. Αντίγραφο από αυτό το γράμμα στέλνω στην Ομοσπονδία.