Έκθεση δράσης του ΔΣ 24ο συνέδριο 6-7 Απριλίου 2019

Συνεδρια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Έκθεση δράσης του ΔΣ 24ο συνέδριο 6-7 Απριλίου 2019

 Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητοί καλεσμένοι.

Το συνέδριο μας, το 24ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας, πραγματοποιείται φέτος μετά από ένα χρόνο περίπου από το προηγούμενο συνέδριο με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, λόγο του οτι έγιναν μια σειρά αντικαταστατικές διαδικασίες, με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του ΔΣ της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών δυνάμεων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο απολογισμός που θα συζητηθεί αυτές τις 2 μέρες στο Συνέδριο είναι στην ουσία ένας απολογισμός της πλειοψηφίας των μέλων του ΔΣ και συγκεκριμένα 5 μελών του απερχόμενου ΔΣ. Οι υπόλοιποι 4 σύμβουλοι δεν συμμετείχαν στα ΔΣ. Αντιθέτως με τη στάση τους δυσκόλεψαν τη λειτουργία του ΔΣ και βλάψαν την ίδια την 6 Ομοσπονδία.

Το νέο συνέδριο αυτές τις δύο μέρες οφείλει να λάβει σοβάρα υπόψην αυτό το γεγονός και όλοι οι σύνεδροι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού συνεδρίου σεβόμενοι τις καταστατικές διαδικασίες και την υπόληψη της ίδιας της Ομοσπονδίας.

Το ΔΣ της Ομσπονδίας όλο το διάστημα από την εκλογή του μέχρι και σήμερα είχε να αντιμετωπίσει έκνομες και αντικαταστατικές ενέργειες αυτών των τεσσάρων μελών του ΔΣ κσι συγκεκριμένα της προηγούμενης διοίκησης του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει παραδόσει τίποτα από την περιουσία της Ομοσπονδίας.

Όλη η ενέργεια, η λειτουργία και η δράση του ΔΣ αναλώθηκε αναγκαστικά στην αντιμετώπισή αυτών των ενεργειών που ξεπερνούν κάθε προηγουμένο σε σχέση με τα δρώμενα στην Ομοσπονδία και δεν συγκρίνονται ούτε με τις εξελίξεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο συνεδριο της ΓΣΕΕ με προεξάρχοντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ήταν υποχρέωση του ΔΣ να απομονώσει αυτές τις πρακτικές που είχαν στόχο να διαλύσουν την Ομοσπονδία. Αυτό δεν έχει επιτευχθεί και το συνέδριο οφείλει να πάρει αποφάσεις που θα βάλουν την Ομοσπονδία σε καινούρια τροχιά, σε τροχιά διεκδικητικη και αγωνιστική, κριτική και αυτοκριτική για το μέλλον τη Ομοσπονδίας, για το μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων που γεννιούνται, ζουν, εργάζονται ή μεταναστεύουν στη Σουηδία.

Μια μετανάστευση που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διάστασεις, με κύρια δυναμικό επιστημονικό, αλλά και εργατικό ανειδίκευτο, που η οικονομική κρίση κατά κύριο λόγο ώθησε τους συμπατριώτες μας να μεταναστεύσουν. Και υπάρχει προφανώς αιτία την οποία οφείλουμε ως Ομοσπονδία, ως πολιτικό όργανο που είμαστε, να αναδεικνύουμε.

Και δεν είναι άλλη από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια και τα τελευταία με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Οφείλουμε να τα πούμε όλα αυτά για να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ και γιατί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία με διοίκηση ως επί των πλείστων των δυνάμεων που πρόσκεινται στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σουηδίας, έγινε αυτή η προσπάθεια να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας χωρίς να σέβονται τα ίδια τα μέλη, τις κοινότητες και να μην παραδίδουν.

Όλες οι κοινότητες έχουν ενημερωθεί όλους αυτούς τους μήνες για τα έργα και τις ημέρες αυτών των μελών του ΔΣ που αρχικός - και θα φανεί αν είναι και τελικός τους στόχος - είναι να διαλύσουν την ίδια την Ομοσπονδία, θεωρώντας ότι δεν την «ελέγχουν» πλέον, μη σεβόμενοι την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ. 7 Δε θα αναλωθούμε στο ιστορικό των εξελίξεων όλο αυτό το διάστημα από το προηγούμενο συνέδριο, αφού κάθε ανακοίνωση του ΔΣ έχει αποσταλλεί σε όλες τις κοινότητες και γνωρίζουν όλες οι κοινότητες τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Θα παραθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό: Ακριβώς λόγω των αντικαταστατικών διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο, αλλά και της αδυναμίας του νεοεκλεγέντος ΔΣ να συγκροτηθεί σε σώμα μετά από δύο συνέδριασεις που πραγματοποιηθήκαν το Μάιο, το ΔΣ αποφάσισε να εκλέξει μια οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από 4 μέλη του ΔΣ (έναν από κάθε από τις 4 παρατάξεις). Η απόφαση αυτή καταστρατηγήθηκε από μια μειοψηφία των μελών του ΔΣ.

Η καταστρατήγηση είχε να κάνει όχι μόνο ότι δεν επιθυμούσαν ποτέ να συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή, αλλά ήταν τα ίδια τα μέλη αυτής της μειοψηφίας που δεν αναγνώριζαν καμιά αρμοδιότητα στο ΔΣ να παίρνει αποφάσεις και θεωρούσαν ως υπεύθυνο το παλιό ΔΣ που υπήρχε πριν το προηγούμενο συνέδριο. Κατανοητό ότι η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ ήταν αναγκασμένη να πάρει μέτρα τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών σε νέα συνεδρίασή του αρχές Ιουνίου, αλλάζοντας αυτή την επιτροπή και η νέα επιτροπή απαρτίζοταν από τους Βασίλη Λαζαρίδη, Μωυσή Νικολαίδη και Γιάννη Κωνστάντη.

Εκ τότε δεν συμμετείχαν ποτέ σε συνεδρίαση του ΔΣ το οποίο συνεδριάζε τακτικά κάθε μήνα, έπαιρνε αποφάσεις. Σε αυτές τις αποφάσεις του ΔΣ η συγκεκριμένη μειοψηφία των μελών του ΔΣ με προεξέχοντα το Νίκο Κωνσταντινίδη, προτάσσαν τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και πλαστά έγγραφα προς τις υπηρεσίες με αποκορύφωμα τη μη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας για το έτος 2018 λόγω παράνομων ενεργειών των συγκεκριμένων συμβούλων.

Οι σουηδικές υπηρησίες χρηματοδότησης έχουν κανόνα να μην χρηματοδοτούν οργανώσεις που έχουν διενέξεις στα Δ.Σ. Στην προκειμένη περίπτωση οι ίδιοι δημιούργησαν το πρόβλημα γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι η μη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας Το ΔΣ αναγκάστηκε επίσης να μετακομίσει την έδρα του στο κτίριο της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης στη Στοκχόλμη, αφού τα η συγκεκριμένη προηγούμενη ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας δεν παρέδωσε τίποτα στο ΔΣ που εκλέχτηκε από το 23ο Συνέδριο. 8 Το νέο ΔΣ δεν είχε πρόσβαση στα γραφεία του, στα υλικά του και στα οικονομικά του, όπως αναλυτικά έχουν ενημερωθεί όλες οι κοινότητες.

Σε σχέση με τα οικονομικά ακολουθεί αναλυτική έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Το ΔΣ προσπάθησε και επικοινώνησε όλες αυτές τις εξελίξεις στις κοινότητες μέσω γραμμάτων και επιστολών που απέστειλλε, καθώς και με σειρά επαφών με ανοιχτές εκδηλώσεις με μια σειρά κοινότητες που δεχτήκαν τα καλέσματα του ΔΣ για ενημέρωση. Τέλος η Ομοσπονδία κινήθηκε με όλες τις νομικές ενέργειες επίσης για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις αντικαταστατικές και παράνομες ενέργειες.

Δράσεις

Το ΔΣ είχε μια υποτυπώδη δράση αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι. Υποτυπώδη ως πρός το ρόλο της που είναι να αναπτύσσει δράσεις και σε συνεργασία με τις κοινότητες μέλη της.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η ΟΕΣΚΣ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να μαζικοποιήσει την Ομοσπονδία με το να έρθει σε επαφή με όλες τις κοινότητες που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας, αλλά δεν συμμετείχαν ενεργά τα προηγούμενα χρόνια (όπως για παράδειγμα Κοινότητα Kristianstad και Norrköping), καθώς και με κοινότητες που δεν ήταν μέλη (όπως για παράδειγμα Κοινότητες Jönköping Hellas και Helsinborg, Lund, Halmstad) και ως ένα βαθμό το πετύχαμε. Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει λόγω της ζημιάς που έχουν προκαλέσει τα μέλη της μειοψηφίας προσπάθησε να συνδιοργανώσει εκδηλώσεις με τις κοινότητες- μέλη που το ζήτησαν, και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε οικονομικά, αυτές τις κοινότητες. Ενισχύσαμε όλες τις κοινότητες που μας ζήτησαν οικονομική βοήθεια μέσα στο 2018 με σωστά και αντικειμενικά κριτήρια, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεις από τις κοινότητες μέλη μας, με πλούσιο περιέχομενο και ορισμένες από αυτές συνδιοργανώθηκαν με την Ομοσπονδία, όπως η επιτυχημένη εκδήλωση με τη μαζική συμμετοχή ελλήνων και μη, για τον καρκίνο του μαστού με το διάσημο καθηγητή Edward Azavedo από το τμήμα μαστογραφίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Καρολίνσκα. 9 Άλλες εκδηλώσεις επίσης οι οποίες και χρηματοδοτηθήκαν με οικονομική βοήθεια η οποία ζητήθηκε από τις κοινότητες της Βόρειας Στοκχόλμης, Växjö, Jönköping, Kalmar, Kristianstad. Τέλος, επισκεφθήκαμε όσες από τις κοινότητες μας ζήτησαν ενημέρωση δια ζώσης (όπως για παράδειγμα η Κοινότητα Kalmar) πέρα από τις ανακοινώσεις του ΔΣ που παρέλαβαν όλες οι κοινότητες.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ

Το Δ.Σ αποκατέστησε την νομιμότητα στην επιτροπή γυναικών διοργανώνοντας συνδιάσκεψη γυναικών, όπου εκλέχτηκε νέο Δ.Σ και όχι διορισμένο όπως ήταν πριν.

Στις 8 Δεκεμβρίου μετά από κάλεσμα του ΔΣ προς όλες τις κοινότητες προς τα γυναικεία τους τμήματα για να εκλεγεί νέα επιτροπή γυναικών, ανταποκρίθηκαν μια σειρά κοινότητες και απεστείλαν γυναίκες μέλη τους, οι οποίες εξέλεξαν νέα γυναικεία επιτροπή, η σύνθεση της οποίας αποτελείται από τις γυναίκες που φαίνονται παραπάνω στις αρχικές σελίδες του απολογισμού.

Το γυναικείο τμήμα την ίδια ημέρα διοργάνωσε εκδήλωση-παρουσιάση με ομιλήτρια την Παρασκευή Καραζήση με θέμα την ισότητα των δύο φύλων και ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τους παρευρισκομένους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σε σχέση με τα οικονομικά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν με πολλή σύνεση και στα πολύ απαραίτητα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τη δράση της Ομοσπονδίας, που όμως με τη συγκεκριμένη σύντομη θητεία του, το ΔΣ δεν μπόρεσε, αφού δεν κατέστη δυνατό με όλες τις δυσάρεστες εξελίξεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, να καταπιαστεί.

Το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί σήμερα απο το συνέδριο οφείλει να το βάλει σε προτεραίοτητα το ερχόμενο διάστημα.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

10 Κύριος στόχος και σκοπός της Ομοσπονδίας σαν πολιτικό όργανο είναι, εκτός της διατήρησης της γλώσσας μας και του πολιτισμού, η προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον ελληνισμό της Σουηδίας, όπως θέματα ενσωμάτωσης , περιφρούρησης των εργατικών δικαιωμάτων,τα οποία πλήτονται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό σε επίπεδο Ε.Ε., με τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, κατάργηση των ΣΣΕ, καθώς και της εκμετάλλευσης σε χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα των νεοεισερχόμενων ελλήνων μεταναστών.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΟΕΣΚΣ οργάνωσε και συνδιοργάνωσε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς και Ελληνικές κοινότητες. Δείτε πιο κάτω στις δραστηριότητες.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστοσελίδα της ΟΕΣΚΣ διαχειριζόταν και διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα ο Νίκος Κωνσταντινίδης, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά, χωρίς να έχει παραχωρήσει την πρόσβαση στην εκτελεστική γραμματεία του ΔΣ και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Μια ιστοσελίδα που δεν εκφράζει της αποφάσεις του ΔΣ, αλλά τις προσωπικές απόψεις του συγκεκριμένου συμβούλου, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία. Μια ιστοσελίδα που ανήκει στην προσωπική εταιρία πληροφορικής του Νικού Κωνσταντινίδη, ο οποίος και έχει μεταφέρει το domain της σελίδας σε webbhotell στη Δανία. Και αυτή η ενέργεια έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

SIOS

Η ΟΕΣΚΣ δεν είχε γνώση γιατί στο ΔΣ του SIOS από την πλευρά της Ομοσπονδίας ήταν εκλεγμένη από τη προηγούμενη θητεία η Χρύσα Κολιάστα, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η οποία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ μη ενημερώνοντας το ΔΣ της Ομοσπονδίας ως όφειλε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (ΕΠΣ)

Η ΟΕΣΚΣ απεκατάστησε τις σχέσεις με το ίδρυμα της Στέγης και τον Αύγουστο του 2018 μετακόμισε στον 3ο όροφο της ΕΠΣ, λόγω της μη δυνάτοτητας πρόσβασης του ΔΣ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν 11 παραπάνω, στα παλιά γραφεία της ΟΕΣΚΣ στην Bellmansgatan 15. Στο χώρο που μας έχει παραχωρηθεί, δεν πληρώνουμε κάποιο ενοίκιο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχει περιέλθει η Ομοσπονδία και αυτό το γεγονός εκτιμάται από την πλευρά της Ομοσπονδίας, ως προς αυτή την παραχώρηση από πλευράς Στέγης.

Τέλος το ΔΣ της Στέγης σε απόφαση του το Γενάρη αυτού του χρόνου αναίρεσε τους εκπροσώπους που απέστειλε η ΟΕΣΚΣ πριν 2 χρόνια λόγω μη συμμετοχής και άρνησης να διαβάσουν και στη συνέχεια να υπογράψουν αν συμφωνούσαν με τον οικονομικό απόλογισμό του ΔΣ της Στέγης. Ως Ομοσπονδία είμαστε υποχρεωμένοι να αποστείλουμε νέους εκπροσώπους που όρισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι σχέσεις μας με τους άλλους φορείς είναι πολύ καλή, με όλους τους συλλόγους και οργανώσεις με εξαίρεση κάποιες κοινότητες που προσπαθήσαν με αντικαταστατικές ενέργειες να αποστείλλουν αντιπροσώπους στο φετινό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ελπίζουμε στο μέλλον στην άμεση αποκατάσταση αυτών των σχέσεων και με αμοιβαίο αλληλοσεβασμό που πρέπει να κατακτηθεί στη συνέχεια.

ABF

Είμαστε μέλη του και θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια αναβάθμισης της Ομοσπονδίας από την κρίση και την απαξίωση που περιήλθε αυτά τα τελευταία χρόνια με διοίκηση αυτών των δυνάμεων, θα συνεχιστεί και πρέπει να υπάρξει η πεποίθηση και η βεβαίοτητα ότι αυτό είναι ένα όρμα και στόχος που δεν θα πρέπει να παρεκλίνουμε. 12 Δραστηριότητες 2018 Μαιος

• Πρώτο τακτικό ΔΣ συγκρότησης σε σώμα μετά το 23ο Συνέδριο

• Δεύτερο τακτικό ΔΣ συγκρότησης σε σώμα μετά το 23ο Συνέδριο, εκλογή 4μελούς εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ Ιούνιος

• Τακτικό ΔΣ για εκλογή νέας εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ λόγω άρνησης συμμετοχής, άρνησης νομιμότητας της και παρακώλυσης της συνεδρίασης της από μια μειοψηφία μελών του ΔΣ

• Ενέργειες προς τις υπηρεσίες και τους φορείς που συνεργάζεται η ΟΕΣΚΣ (Σέρβικη Ομοσπονδία- πρώην ιδιοκτήτης γραφείων Ομοσπονδίας, τράπεζα, ταχυδρομείο)

• Ενημέρωση προς τις κοινότητες για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία Ιούλιος

• Τακτικό ΔΣ

• Ενέργειες προς τις υπηρεσίες και τους φορείς που συνεργάζεται η ΟΕΣΚΣ Αύγουστος

• Τακτικό ΔΣ • Ενέργειες προς τις υπηρεσίες και τους φορείς που συνεργάζεται η ΟΕΣΚΣ Σεπτέμβριος

• Τακτικό ΔΣ

• Ενέργειες προς τις υπηρεσίες και τους φορείς που συνεργάζεται η ΟΕΣΚΣ Οκτώβριος

• Τακτικό ΔΣ • Δήλωση προς MUCF για χρηματοδότηση του έτους 2018

• Ενημέρωση προς τις κοινότητες για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία

• Καταγγελία στην αστυνομία και Πρόσληψη δικηγόρου για την κίνηση όλων των νομικών διαδικασιών κατά των συγκεκριμένων μελών της μειοψηφίας που παρακρατούν την περιουσία της Ομοσπονδίας Νοέμβριος

• Τακτικό ΔΣ 13

• Δήλωση προς MUCF για χρηματοδότηση του έτους 2018

• Ενημέρωση προς τις κοινότητες για την εκλογή νέας γυναικείας επιτροπή Δεκέμβριος

• Συνεδρίαση και εκλογή νέας γυναικείας επιτροπής της Ομοσπονδίας

• Εκδήλωση για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη

• Συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Κάλμαρ Δραστηριότητες 2019 Ιανουάριος

• Τακτικό ΔΣ

• Ένσταση προς MUCF για την απόρριψη της χρηματοδότησης του έτους 2018 μετά από πλαστά στοιχεία που κατατέθηκαν από τη μειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ

• Ενημέρωση προς τις κοινότητες για τις νέες εξελίξεις στην Ομοσπονδία

• Συμμετοχή στον ετήσιο χορό της Ελληνικής Κοινότητας Εσκιλστούνα

• Συνδιοργάνωση με την Ελληνική Κοινότητα Στοχόλμης για τον καρκίνο του μαστού με τον καθηγητή του Καρολίνσκα Edward Azevedo 14 Φεβρουάριος

• Τακτικό ΔΣ

• Επίσκεψεις σε κοινότητες για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών τους για εκλογή αντιπροσώπων στο 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας 15 Μάρτιος • Τακτικό ΔΣ

• Επίσκεψεις σε κοινότητες για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών τους για εκλογή αντιπροσώπων στο 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Απρίλιος

• Τακτικό ΔΣ για έγκριση του αρχικού σώματος του 24ου Συνεδρίου

• 24ο Συνέδριο

Εγγραφείτε μέσω της δωρεάν υπηρεσίας συνδρομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέες πληροφορίες.
X

Copyright © 2019 All Rights Reserved!

Λυπούμαστε δεν είναι δυνατή η αντιγραφής! By Admin!

Cron Job Starts